Geen categorie

Published on september 20th, 2018 | by Marlou

0

Zo maak je van jouw tuin een klein paradijsje

De tuin speelt een belangrijke rol in ons leven. Zodra het weer het enigszins toelaat, trekken we massaal naar buiten om te genieten van de zon en de aangename temperaturen. We gaan enthousiast aan de slag in de tuin, ploffen neer op het terras en sluiten de dag af met een barbecue. Omdat we zoveel tijd in onze tuin doorbrengen is het belangrijk dat de tuin een plaats is waar we graag zijn. Kan jouw tuin wel een opknapbeurtje gebruiken maar is een nieuwe tuin aanleggen nog niet nodig? Wij geven je een aantal tips die ervoor zorgen dat jouw tuin in een handomdraai weer een plaatje is.

Onkruid verwijderen

Onkruid is één van de grootste ergernissen in de tuin. Onkruid kan ervoor zorgen dat zelfs de nieuwste tuinen binnen een aantal weken haveloos lijken. Goed onkruidbeheer is van groot belang en kan een wezenlijk verschil maken in jouw tuin. Borders houd je het beste onkruidvrij door regelmatig te schoffelen. Door ongeveer één maal per week te schoffelen krijgt onkruid geen kans en heeft de originele beplanting van jouw tuin alle ruimte om te groeien. Ook onkruid op bestrating vormt een ergernis. Door regelmatig te sproeien met kokend heet water gaan de cellen in de onkruidplanten kapot blijft ook jouw bestrating eenvoudig onkruidvrij.

Tuinplanten vervangen

Haveloze beplanting kan jouw tuin oud en rommelig laten lijken. Daarom is het belangrijk om oude, gebroken beplanting op tijd te vervangen voor nieuwe tuinplanten. Zo blijft jouw tuin netjes. Zijn er een aantal kale plekken in de borders of is er een gedeelte bestrating in de tuin die wel wat opvulling kan gebruiken. Door op de lege plekken in de borders nieuwe tuinplanten te planten en op de kale bestrating één of meerdere bloempotten met mooie tuinplanten te plaatsen krijgt jouw tuin met een paar simpele aanpassingen een hele andere uitstraling. Tuinplanten kopen doe je eenvoudig en snel online. Met een paar simpele klikken stel je jouw bestelling samen, die na de betaling zo snel mogelijk bij jou thuis wordt afgeleverd.

Tuindecoratie

Heb je al het onkruid verwijderd en is jouw tuin een paar tuinplanten rijker? Dan wordt het tijd om te focussen op de decoratie. Voor tuindecoratie geldt: Liever één a twee opvallende, grote objecten dan meerdere, kleine objecten. Kleine decoratieobjecten kunnen ervoor zorgen dat de tuin rommelig lijkt. Wat betreft de objecten: Laat je fantasie de vrije loop. Van bijzondere beelden tot een prachtige lantaarn, kies voor decoratie die helemaal bij jou en bij jouw tuin past, zodat jij je weer helemaal op je gemak voelt in je nieuwe tuin.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑