Energie no image

Published on april 7th, 2017 | by Marlou

Welke spullen worden vergoed als u brand in huis heeft?

Hoewel u vanzelfsprekend hoopt dat het u nooit zal overkomen, kunt u onverhoopt te maken krijgen met een brand in uw woning. Niet alleen brengt een brand vaak gevaarlijke situaties met zich mee, ook zal een groot deel van uw inboedel verloren gaan als gevolg van een brand. U moet er toch niet aan denken, dat u niet langer bij uw fotoboeken van vroeger, uw favoriete sieraden of uw andere dierbare voorwerpen kunt komen? Hoewel u deze voorwerpen vaak niet meer kunt herstellen na een brand in huis, kunt u wel in aanmerking komen voor een financiële vergoeding voor de geleden schade. Dit geldt alleen voor mensen die een brandverzekering hebben afgesloten.

 

Een brandverzekering afsluiten

Een brandverzekering is een onmisbare verzekering naast bijvoorbeeld een inboedelverzekering of een algemene woonverzekering. Met een brandverzekering bent u ervan verzekerd dat de kosten voor het herstellen van de schade als gevolg van de brand in huis vergoed worden door uw verzekeraar. Houd er echter rekening mee dat niet iedere brandverzekering hetzelfde is. Naast het verschil in premie kunnen de brandverzekeringen van verschillende verzekeraars ook verschillen in de dekking die zij bieden. Bij een beperkte dekking worden vaak niet alle kosten vergoed.

 

Online brandverzekeringen vergelijken

Het is sterk aan te raden om voor het afsluiten van een brandverzekering eerst een online vergelijking te maken van verschillende brandverzekeringen. Door brandverzekeringen met elkaar te vergelijken weet u niet alleen welke brandverzekering de gunstigste premie aan u biedt, maar ziet u ook meteen wat de dekking van de verschillende verzekeringen is. De goedkoopste verzekering hoeft niet altijd de beste brandverzekering te zijn! Het komt regelmatig voor dat de dekking van een goede verzekering dermate slecht is, dat u op de langere termijn altijd duurder uit zal zijn. Iets wat u natuurlijk liever voorkomt!


About the AuthorBack to Top ↑