Woning

Published on mei 9th, 2019 | by Marlou

0

De weg naar een geslaagde renovatie

Je ziet al helemaal je droomhuis voor je, maar alle stappen overslaan om bij het eindresultaat te komen kan helaas niet. Om het zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij de belangrijkste tips en tricks op een rij gezet.

 

Maak een moodboard

Verzamel zoveel mogelijk ideeën vanaf het internet, uit woontijdschriften of steel interieur ideeën uit het huis van je vrienden of familie. Uiteindelijk heb je dan een verzameling aan plaatjes boordevol met alles wat je wilt hebben, op een plek. Je weet pas echt wat je wilt als je het voor je ziet, in plaats van in je hoofd.

 

Bepaal je budget

Of je nou een groot of klein budget hebt voor deze renovatie, bepaal een startbudget. Misschien wil je wel iets minder geld besteden aan de buitenkant van je huis. Op zoek naar een goedkope dakbedekking? Kies dan om damwandplaten te plaatsen. Een damwandplaat is stevig, licht van gewicht en budgetproof. Niet alles hoeft duur te zijn.

 

Bepaal wie de renovatie gaat doen

Vraag rond aan familie en vrienden wie een helpende hand kan bieden. Iets is beter dan niets. Met wat geluk helpen zij je gratis of moet je ze hooguit trakteren op een kopje koffie. Dat is wel te overzien. Voor de grote klussen kan je een aannemer inhuren. Hierbij moet je jezelf beschermen om niet meteen de hand te schudden met de eerste aannemer die jou de offerte stuurt. Weeg je opties af. Het gebruik van bepaalde materialen of een bepaalde wijze van verbouwen die uren duurt terwijl het ook sneller kan, scheelt ook veel.

 

Plannen maar!

Een programma opstellen geeft je overzicht hoe lang de renovatie gaat duren. Dan weet je voor hoe lang jij een hotel moet boeken en dan weten de vaklui wanneer hun deadline is. Deadline verstreken? Spreek de vakmensen erop aan. Stel vast wat er gaat gebeuren als ze vertraging oplopen.

 

Pak de hamer op

Alle beetjes helpen, dus ga ervoor! In plaats van toe te kijken hoe de vakmensen jouw wensen uitvoeren. Bovendien heb je pas echt een idee van de stand van zaken als je zelf meedoet aan de renovatie. Wie weet help jij mee om weer een punt van het bouwprogramma af te vinken. Als je denkt dat je geen bijdrage kan leveren bij de renovatie is dat ook niet het einde van de wereld, daar heb je immers mensen voor ingehuurd.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑