Energie

Published on november 14th, 2018 | by Marlou

Koude voeten? Vloerisolatie is de oplossing voor jou!

De eerste vraag die bij vloerisolatie opkomt is: is vloerisolatie wel geschikt voor mijn huis? Vloerisolatie kies je omdat je geld wilt besparen op de stookkosten van jouw huis. Daarnaast wil je ook in de winter lekker op je blote voeten lopen. Wellicht heb je huisdieren en kinderen? Ook voor hen wordt het een stuk aangenamer in jouw huis. Vloerisolatie houdt het huis niet alleen warm, maar werkt ook vocht bestrijdend.

Is mijn huis geschikt?

Wil je erachter komen of je huis geschikt is dan moet je kijken naar het bouwjaar. Een woning dat voor 1983 gebouwd is heeft geen vloerisolatie, tenzij deze op een later tijdstip is aangebracht. Kruipruimte isolatie (zelfde als vloerisolatie) was vroeger niet een standaard en werd niet bij elk huis toegepast. Na 1983 werd vloerisolatie steeds meer een standaard. Vloerisolatie is alleen toepasbaar als er een zogeheten kruipruimte onder de vloer bevindt. Bij de voordeur vind je meestal een luik die zich naar de kruipruimte leidt. Als je niet zeker weet of je een kruipruimte hebt, check het dan even bij de buren. Regelmatig komt het voor dat deze ruimtes dicht worden gemaakt.

Soorten isolatie

Je kunt kiezen uit verschillende soorten isolatie zoals: spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Met dit soort isolatie kun je een hoop geld besparen op de kosten van jouw huis.


About the AuthorBack to Top ↑