Energie

Published on juli 31st, 2017 | by Marlou

0

Tips om een kortsluiting te voorkomen

Kortsluitingen vormen voor veel woningbezitters een grote ergernis. De voornaamste reden hiervoor is het feit dat een kortsluiting vaak lastig zelf te verhelpen is! Daarbij kan een kortsluiting tot een brand leiden. Reden genoeg om een kortsluiting zo goed mogelijk te voorkomen. Mocht je onverhoopt toch te maken krijgen met een kortsluiting, dan kun je een elektricien inschakelen om de kortsluiting te laten verhelpen. Een elektricien beschikt over de nodige hulpmiddelen en ervaring om een kortsluiting op de juiste manier aan te pakken. Wij spraken met een elektricien uit Alphen aan den Rijn, die ons enkele tips gaf om kortsluitingen te voorkomen.  

Tip 1: laat elektra aanleggen door een elektricien  

Het lijkt soms heel aantrekkelijk om elektra in huis zelf aan te leggen. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van elektriciteitskabels, het aansluiten van stopcontacten, enzovoorts. Om de kans op kortsluitingen zo klein mogelijk te maken doe je er verstandig aan om hier een elektricien voor in te schakelen. Bij de aanleg van elektra kan namelijk veel fout gaan! Denk aan elektrakabels die te dicht tegen elkaar aan komen te liggen, waardoor de omhulsels van deze elektrakabels met elkaar versmelten. Een elektricien is hier specialist in en zal dan ook alle kabels veilig aanleggen.  

Tip 2: voer onderhoud uit aan elektra  

Ook niet onbelangrijk is het onderhouden van de elektriciteitskabels. Het kan voorkomen dat de omhulsels van elektrakabels door de jaren heen slijten, waardoor de binnenzijde van een kabel bloot komt te liggen. Op het moment dat de binnenzijden van twee van deze kabels met elkaar in contact komen, dan veroorzaakt dit een zeer grote hoeveelheid stroom. Dit leidt ertoe dat de stop in de meterkast zal springen, met een stroomstoring tot gevolg. Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren door een elektricien kan er dergelijke slijtage in een vroeg stadium herkend en opgelost worden.  

Tip 3: vervang oude elektrische apparatuur  

Naast de kortsluitingen die het gevolg zijn van versleten elektrakabels in huis, kan een kortsluiting ook het gevolg zijn van schade aan de onderdelen van elektrische apparaten in huis. Denk bijvoorbeeld aan beschadigingen aan een oude waterkoker of een koffiezetapparaat. Om dergelijke vormen van een kortsluiting te voorkomen is het raadzaam om deze apparatuur eens in de zoveel jaar te vervangen.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑