Tapijten Tapijten: Handige tips & tricks | Wonen Web

Decoratie laagpolig tapijt hond

Published on mei 15th, 2018 | by Marlou

0

Tapijten: Handige tips & tricks

Tapijten zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten, het aanbod is online bijna overweldigend. Door een tapijt aan te schaffen geef je je ruimte binnen een handomdraai een mini make over. Maar waar moet je op letten, zodat je een geslaagde aankoop maakt en hoe vind je jouw perfecte tapijt tussen al die verschillende designs? Om jou op weg te helpen geven we een aantal handige tips & tricks mee, zodat jij binnenkort helemaal blij bent met je nieuwe aankoop.

Punt een: de afmeting

Wat is de perfecte maat van een tapijt? Wanneer je een vloerkleed aanschaft die te groot is, lijkt je kamer een stuk kleiner. Koop je een te klein tapijt, dan gaat deze verloren in de rest van je interieur. Je kunt oude kranten neerleggen in de vorm en afmetingen van je tapijt, zo krijg je een goed idee hoe je vloerkleed past in je woning. Let hierbij ook op de deuren, zorg ervoor dat het tapijt de doorgang niet blokkeert.

 

Punt twee: Hoog- of laagpolig tapijt

Wanneer je ‘s ochtends vroeg uit je bed stapt wil je het liefst stappen op een heerlijke zachte ondergrond. Hoogpolige tapijten zie je daarom vaak terug in slaapkamers, daarbij geeft het een “knuffelzachte” look. Een laagpolig tapijt is in tegenstelling tot een hoogpolig vloerkleed makkelijker schoon te houden en daarom meer geschikt voor de keuken of eetkamer. Huishoudens met kleine kinderen of huisdieren gebruiken hebben ook vaker een laagpolig tapijt ter decoratie. De uitvoering is tevens wat strakker en moderner. Let bij de keuze van je tapijt dus op de bestemming.

 

Punt drie: Wat voor materiaal?

We hadden het er net al even over, het schoonmaken van je tapijt. Dit is vaak een eigenschap van een tapijt die de doorslag geeft wat betreft het materiaal en hoe makkelijk het is netjes te houden. Polypropyleen is heel populair omdat het vlekbestendig is. Dit komt omdat de kleur tijdens het productieproces wordt aangemaakt en dus kunstmatig is. Daarbij is het duurzaam en slijtvast. Voor een natuurlijke, zachte uitstraling valt de keuze al snel op polyester. Deze garen lijken erg op wol, maar het is tevens makkelijk schoon te maken.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑