Met keramische materialen wordt eigenlijk gebakken aardewerk bedoeld..." /> Prachtige keramische terrastegels voor buiten | Wonen Web

Tuin no image

Published on augustus 24th, 2018 | by Marlou

0

Prachtige keramische terrastegels voor buiten

Met keramische materialen wordt eigenlijk gebakken aardewerk bedoeld. Keramiek is klei die op hoge temperaturen wordt gebakken, meestal wordt de klei gebakken op 1000 graden. Keramiek wordt vaak gebruikt voor veel verschillende werkzaamheden. Zo wordt keramiek onder andere gebruikt in de bouw, de eigenschappen van keramische terrastegels is dat ze erg sterk en glad zijn. Doordat de keramische terrastegels zo glad zijn, zijn ze makkelijk schoon te maken. Keramische terrastegels hebben eigenlijk 2 functies, ze zijn praktisch en erg decoratief. De praktische functie is dat er weinig onderhoud is en dat de keramische terrastegels makkelijk schoon te maken zijn. Keramische terrastegels worden dan ook vaak gebruik op plaatsen waar hygiëne een pre is.  De kwaliteit van keramische terrastegels is ook niet verkeerd, door het hoge slijtvastheid gaan de keramische terrastegels erg lang mee. De keramische terrastegels zijn tevens ook nog decoratief. De keramische terrastegels kunne nop de smaak van de klant persoonlijk worden aangepast. Het is natuurlijk vrij duur om de keramische terrastegels met de hand te bewerken.

Eigenschappen keramische terrastegels

Keramische terrastegels worden meestal met een glazuurlaag versterkt, dit zorgt voor meer bescherming. Het uiterlijk van een keramische terrastegels kan veranderd worden door de glazuurlaag. De glazuurlaag op de keramische terrastegels zorgt voor de kleur, hardheid en textuur. Keramische terrastegels met een glazuurlaag erop zijn eigenlijk verglaasde tegels, van verglaasde tegels zijn er veel varianten in de markt. De kleuren van de keramische terrastegels lopen meestal uit tot de kleuren geel en roodbruin. Met een glazuurlaag is de tegel niet te zien, dus de kleur van de glazuurlagen zorgen voor de definitieve kleur. Meestal worden er kleurstoffen toegevoegd om de kleur meer resolutie te geven. De keramische terrastegels zijn niet alleen verkrijgbaar in de standaard vierkante vorm. Er zijn keramische tegels in de vorm van driehoeken, zeshoeken en achthoeken.

Nadelen en voorzorgsmaatregelen

De voordelen van keramische terrastegels zijn natuurlijk dat ze keihard zijn, makkelijk te reinigen en niet krimpen, maar deze voordelen zijn hiervoor al verteld. Bij keramische terrastegels is het van belang dat er een vloerverwarming aanwezig is, wordt dit niet gedaan dan zullen de keramische terrastegels erg koud aanvoelen. Word er vaak met sokken of blote voeten op gelopen dat is dat erg vervelend zonder vloerverwarming. Waar rekening mee gehouden moet worden is dat er door puntbelasting een paar schuren en barsten kunnen inkomen op de keramische terrastegels. Dit wordt versterkt door voorwerpen die krassen achterlaten. Krassen in keramiek zijn moeilijk om uit te wissen, ga dus voorzichtig om met keramiek. Zand kan de keramische terrastegels laten schuren, maar wees gerust voordat het is weggeschuurd gaat het nog wel lang mee.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑