Woning

Published on december 18th, 2018 | by Marlou

0

Ontdek de voordelen van een spanplafond

 

Spanplafonds hebben veel voordelen. Ontdek ze nu!

Wie een spanplafond in huis laat plaatsen, maakt een goede keuze! Dit type plafonds heeft namelijk de nodige pluspunten. Je creëert er veel sfeer mee in huis. Ontdek hieronder, aan de hand van de belangrijkste voordelen van spanplafonds, de vele pre’s die deze plafondsoorten te bieden hebben.

Toepasbaar in elk soort interieur

Een spanplafond kun je gebruiken in elk soort interieur. Er zijn namelijk tal van soorten spanplafonds verkrijgbaar, in uiteenlopen maten, soorten en modellen. Wanneer je van een rustieke en landelijke woonstijl houdt, kun je bijvoorbeeld gaan voor het plaatsen van een egaal, licht en rustgevend plafondsysteem. Wie echter een iets modernere stijl wil, kan gaan voor spanplafonds met led-verlichting of specifieke kleuren plafonds.

Te gebruiken in verschillende soorten ruimtes

Verder kun je spanplafonds – die gemaakt zijn van PVC, polyester of een combinatie van beide materiaalsoorten – ook gebruiken in andere ruimtes. Wanneer je de keuken wilt voorzien van een gaaf plafond, de badkamer of de eetruimte, is dat met spanplafonds eenvoudig en snel te realiseren. Spanplafonds kunnen namelijk op elk soort ondergrond aangebracht worden.

De prijs van een spanplafond valt erg mee

Een belangrijk voordeel van spanplafonds is dat deze plafondtypes scherpgeprijsd zijn. De prijs van een spanplafond, ook van topmerken als Plameco, valt enorm mee. Natuurlijk kun je het jezelf hierbij zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Bepalend voor de prijs zijn onder meer de oppervlakte van het plafond, de extra’s (wel of geen dimlichten, stijlen en materiaal) en de moeilijkheidsgraad van het plaatsen. De aanlegkosten vallen doorgaans enorm mee, doordat spanplafonds snel en eenvoudig geplaatst kunnen worden. Daardoor kan er natuurlijk flink bespaart worden op de arbeidskosten. Als koper profiteer je daarvan mee.

 

Het onderhouden van spanplafonds is eenvoudig

Het mooie van spanplafonds is dat ze goed afwasbaar zijn. Hierdoor zijn ze gemakkelijk schoon en hygiënisch te houden en is er nauwelijks kans op vochtschade of schimmelvorming. Vanwege deze positieve eigenschappen kunnen spanplafonds zonder problemen gebruikt worden in vochtige omgevingen zoals sanitaire ruimtes, keuken of badkamers. In keukens stoten spanplafonds naast vocht ook vet af. Dat is wel zo ideaal!

 

Lichteffecten gebruiken in spanplafonds

Spanplafonds zijn zeer decoratief inzetbaar. Zo kun je via led lampen eenvoudig licht- en schaduweffecten aanbrengen op het plafond. Fraai is de optie van het zogeheten fotoplafond, waarbij er een fraaie foto op het plafond geprojecteerd wordt. Dat kan gaan om een foto van een mooie heldere blauwe lucht, een persoonlijke foto of een afbeelding van een kunstwerk. Wanneer je een romantische sfeer in huis wilt creëren , is gebruikmaken van rode of roze led verlichting een goede optie.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑