Geen categorie

Published on juni 5th, 2018 | by Marlou

0

Messenmagneetstrip

Een messenmagneetstrip is natuurlijk hartstikke handig om je messen op te bergen. Maar schijn bedriegt. Er zijn ook nadelen.

Voordelen

  • Als je een mes wilt pakken heb je meteen overzicht en weet je welk met je moet pakken. Als je je messen in een messenblok opbergt, weet je niet altijd waar het mes zit die jij nodig hebt. Vaak moet je eerst alle messen bekijken tot je weet welke de goede is.
  • Een messenmagneetstrip is ook veel hygi├źnischer dan een messenblok. Een messenblok kan je in het algemeen niet goed schoonmaken. Bij een messenmagneetstrip hoef je er alleen een doekje overheen te halen.
  • Je messen blijven langer scherp. Op het moment dat je een mes in het messenblok doet slijt hij. Bij een messenmagneetstrip is dit niet het geval.
  • Deze messenmagneetstrips zijn er in vele verschillende modieuze designs. Zo past dit ook goed bij je keuken. Daarnaast neemt een magneetstrip bijna geen ruimte in beslag.
  • Als je heel trots bent op je messen is het natuurlijk ook leuk om je messen te laten zien aan je gasten. Als ze dan aan een magneetstrip hangen ziet dit er natuurlijk een stuk aantrekkelijker uit dan in een messenblok.

Nadelen

  • Om een messenmagneetstrip magnetisch te maken is natuurlijk ijzer voor nodig. Meestal heeft een magneetstrip 2 ijzeren stippen lopen. Het nadeel van deze strippen is dat als een mes met de snede daarlangs schuift, het mes wordt beschadigd. Het mes kan zodanig beschadigen dat het mes ook niet meer goed snijdt. Dit nadeel kan natuurlijk vermijdt worden. Als je gewoon voorzichtig het mes goed op de messenmagneetstrip plaatst is er niks aan de hand.
  • Een ander groot nadeel is dat er ook magneetstrips zijn met kleine magneetjes. Dit betekend dat je maar een maximum aantal messen eraan kan hangen. Als je bijvoorbeeld heel veel kleine messen hebt is dat niet handig. Er zijn natuurlijk ook magneetstrips die volledig magneet zijn maar ook daar kan je niet oneindig messen aan hangen.
  • Een messenmagneetstrip is natuurlijk niet bedoeld voor hele zware messen. Deze messen kunnen langzaam naar beneden schuiven. Uiteindelijk zullen deze messen gaan vallen. Stuiterende en vallende messen zijn voor iedereen gevaarlijk en wij willen graag deze situaties voorkomen. Als je wilt dat deze messen niet vallen, kan je ook proberen het mes met het heft naar boven op te hangen. Zo blijft dat hangen aan de magneetstrip.

Tot slot

Messenmagneetstrip kunnen heel handig zijn en maar ook gevaarlijk. Denk dus goed na of dit goed is voor jouw gebruik. Als je jonge kinderen hebt is het ook eng als zij af en toe in de keuken komen. We willen natuurlijk geen ongelukken met messen.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑