Je richt je huis natuurlijk in met het mooiste meubilair dat je kan ..." /> Mediterrane planten voor je nieuwe woning | Wonen Web

Woning no image

Published on augustus 24th, 2018 | by Marlou

0

Mediterrane planten voor je nieuwe woning

Je richt je huis natuurlijk in met het mooiste meubilair dat je kan vinden. Het is helemaal jouw smaak en je kan nog jaren zo leven. Een mooie zithoek in de woonkamer en een mooi kookeiland in de keuken. Helemaal modern in deze tijd. De vensterbanken, kastjes en tafeltjes vul je op met tierelantijntjes die je leuk vindt en die passen bij de stijl van je interieur. Een paar mooie kaarsen voor de sfeer en mooie bloemen voor het opvrolijken van de ruimte. Bloemen en planten komen in allerlei soorten en maten tegenwoordig en je kunt ze bijna overal neerzetten. Vroeger konden we niet bedenken dat we in Nederland mediterrane planten in huis zouden hebben staan. Tegenwoordig zijn ze bijna onmisbaar in de keuken of op het terras van een restaurant.

Verschillende soorten kamerplanten voor thuis

Je kunt voor een makkelijk vetplantje gaan of kiezen voor een plantje die wat meer verzorging nodig heeft. Vetplantjes hebben een dik blad en slaan hier veel water in op. Ze gebruiken dit water pas wanneer ze dit nodig hebben. Een vetplant kan dus gerust een dag of twee een droge grond hebben zonder dat de plant hier last van heeft. Vetplanten zijn ideaal wanneer je niet te veel tijd kwijt wilt zijn aan het onderhoud van planten. Vetplanten kun je gemakkelijk in het zonlicht zetten of op andere plekken waar het warm kan zijn. Een vetplant is een sterke plant die voorheen in woestijnen voorkwam, ze zijn daarom niet veel water gewend. Het water wat ze op dat moment wel hadden, werd dus opgeslagen in het lichaam van de plant. Vetplanten worden ook wel succulenten genoemd, deze naam komt van het Latijnse woord sucus en dat betekent sap. Ze slaan sap en water dus op in hun lichaam.

Online de beste kamerplanten kopen

Om je huis verder te laten spreken en een sfeer te creëren gebruiken we diverse planten en potten. Wanneer je van een strak en modern interieur houdt, is het heel gaaf om met een grote bloempot de ruimte te breken als ware, de pot is qua kleur of materiaal totaal anders dan de ruimte waar hij in staat en dat maakt het heel mooi. Het vult de ruimte op en wanneer je visite krijgt zal het altijd opvallen. Je kunt diverse soorten kamerplanten in deze potten zetten voor een extra effect. Kamerplanten zijn er in het groot maar ook in het klein. Je kunt ze tegenwoordig eenvoudig online bestellen, zo ook in de webshop van Fleurdirect.nl. Kamerplanten worden al eeuwen gebruikt om het interieur van je huis meer sfeer te geven.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑