Geen categorie

Published on september 26th, 2018 | by Marlou

0

Koop een goede PID meter

Als er in een bedrijf met verschillende gassen gewerkt wordt is het zeker zaak dat dit op een veilige manier gebeurt. Mochten zich echter toch calamiteiten voordoen dan is de aanwezigheid van goede PID meetapparatuur zeker nuttig.
Meer soorten gas tegelijk meten mogelijk

Met een PID meter kun je meer soorten gas tegelijk meten. Is het gas ontsnapt op een bepaalde plek in het bedrijf dan biedt een draagbare PID meter uitkomst om te detecteren waar het precies is en om wat voor stof het gaat. Een PID detector kan tot vier verschillende soorten gas tegelijk meten dus als je niet zeker weet om welke soort het gaat is het wel belangrijk dat dit zo snel mogelijk duidelijk wordt. Op die manier kun je snel de mensen op de werkvloer in veiligheid brengen indien nodig maar ook het lek op de juiste manier tegengaan.
Extra’s bij een PID meter

Een PID meter kent dezelfde kenmerken als een multi gas detector maar heeft daarnaast nog een paar extra’s. Een PID meter kan naast het detecteren van bepaalde gassen ook nog andere vrijgekomen stoffen opmerken zoals giftige en vluchtige stoffen en ook zuurstof. Als er kans is dat deze stoffen kunnen vrijkomen bij een ongeluk is een PID meter zeker een slimme keuze.
Kijk of deze meter geschikt is

Een PID meter is zeker niet goedkoop in aanschaf dus het is wel zaak dat je op voorhand goed kijkt of het ook echt nodig is een dergelijke meter aan te schaffen. Als je het moeilijk vindt om dit zelf te bepalen raadpleeg je het beste eerst een specialist op dit gebied. Zij bekijken samen met jou de situatie op het bedrijf en kunnen daarbij de meter adviseren die het meest geschikt is.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑