Wordt lopen steeds lastiger en heb je meerdere verdiepingen in je wo..." /> Huislift of traplift? | Wonen Web

Geen categorie

Published on februari 21st, 2018 | by Marlou

0

Huislift of traplift?

Wordt lopen steeds lastiger en heb je meerdere verdiepingen in je woning? Dan kan een huislift of traplift uitkomst bieden. Maar in sommige gevallen is het plaatsen van een traplift niet mogelijk. Wellicht is je trap niet stabiel genoeg, of is deze te stijl. Dit is vaak het geval bij oudere woningen. Het kan ook zijn dat je trapgat veels te smal is om een traplift te installeren. Hierdoor wordt het voor medebewoners moeilijk om de trap ook nog te kunnen blijven gebruiken.

Waarom zou je voor een huislift kiezen?

Veel mensen denken bij het woord thuislift aan een grote verbouwing en een lelijke toevoeging aan je woning. Echter, hebben de huisliften van tegenwoordig een strak design en gaan ze goed op in je inrichting. Wanneer je besluit om een huislift aan te schaffen is deze binnen elke dagen bij je thuis gemonteerd en klaar voor gebruik. Bij een schachtloze constructie zie je vrijwel niks van de installatie wanneer de lift op een andere verdieping staat. Naast dat het veel makkelijk is om je verticaal te verplaatsen, kun je nu ook eenvoudig en snel zware spullen vervoeren. Denk hierbij aan boodschappen die naar boven moeten, of zware koffers die klaar staan voor de vakantie. Daarnaast is het soms ook mogelijk om met meerdere mensen de lift te pakken. Huisliften zijn in allerlei verschillende maten te verkrijgen. Ten opzichte van een traplift biedt een lift in huis dus een stuk meer luxe.

Vergoeding huislift

De aanschaf van een lift is echter niet altijd goedkoop. Daarom steunt de overheid in sommige gevallen de installatie van liften in woningen d.m.v. premies. Deze vergoeding wordt uitgekeerd door je gemeente. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je een verklaring van je dokter of specialist hebben waarin staat dat traplopen voor jou niet meer mogelijk is. Hiermee kan je naar het WMO-loket van je gemeente stappen en een aanvraag doen. Op basis hiervan en nog een aantal andere factoren zoals je inkomen en leefsituatie wordt er vervolgens beoordeeld of je in aanmerking komt voor een vergoeding.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑