Geen categorie

Published on september 27th, 2018 | by Marlou

0

Heerlijk naar de spa in eigen land

Het wordt weer koud in Nederland en wat is dan er lekkerder dan even te relaxen in de Spa? Er zijn talloze redenen om even rust te nemen en te ontspannen in een heerlijke sauna in Nederland. Er zijn genoeg onderzoeken te lezen waarin de wonderen van een spa-bezoek in beschreven staan.

Ik heb er een paar voor je op een rijtje gezet!

1.Concentratievermogen bevordert

Wetenschappers hebben onderzocht dat de mensen die de wellnes bezoeken wel 2 keer zo productief zijn dan mensen die dat niet doen. Hierbij geldt wel dat je minimaal 1 keer per week de Wellens moet bezoeken. Ik zou zeggen give it a try, wie weet krijg je weer een energie boost die je nodig hebt. Het dagelijks leven kan stressvol zijn, en uiteindelijk een sleur worden. Blijf scherp en relax!

2.Fysieke ontspanning

Het is bewezen dat mensen die de sauna regelmatig bezoeken simpelweg langer leven. Dit is natuurlijk ook verbonden aan hun gemoedstoestand, maar de Wellness is ook goed voor je lichaam. Als je mentaal gestrest bent staat je lichaam vaak ook onder druk, zonder dat je het misschien door hebt. Je lichaam dumpt alle gifstoffen en je gaat echt even detoxen. Nog een reden om de komende koude dagen op te warmen in de sauna.

3. sneller herstellen na workouts

De meeste sportscholen hebben een eigensauna en dat is niet zonder reden. Je spieren voelen fijner aan na een intensieve workout. Sauna’s zijn gewoon heel goed om een workout mee af te sluiten, sinds je spieren sneller herstellen. Het wordt aangeraden om niet veel langer dan 10 minuten de sauna in te gaan na een zware training. Het kan zijn dat je teveel vocht verliest en dat is niet de bedoeling!

 


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑