Alaaf! Met carnaval is niets gek genoeg. Ineens bevind je je tussen ..." /> Het carnaval van vroeger en nu | Wonen Web

Geen categorie carnaval vikings

Published on mei 15th, 2018 | by Marlou

0

Het carnaval van vroeger en nu

Alaaf! Met carnaval is niets gek genoeg. Ineens bevind je je tussen gladiatoren, Disney figuren en superhelden en staan jullie met z’n allen luidkeels de carnavalhits mee te schreeuwen. Maar wat is carnaval precies en hoe is het ontstaan? Na het lezen van deze blog weet je er alles van.

De oorsprong

Van oorsprong is carnaval een katholiek feest. Deze feestperiode ging namelijk vooraf aan het vasten. Carnaval begon waarschijnlijk in Italië, tijdens het gemaskerd bal. Van hieruit waaide het over naar andere delen van Europa. In de eeuwen erna hebben steden hun eigen betekenis aan carnaval gegeven.

Typische carnavalssteden

Carnaval is het grootste themafeest wat in Nederland gevierd wordt. Tegenwoordig vieren steeds meer gemeenten carnaval. De meest populaire steden liggen nog altijd onder de rivieren. Breda, Den Bosch, Tilburg en Maastricht worden nog altijd als leukste carnavalssteden beoordeeld.

De carnavalskrakers

Elk jaar worden er nieuwe hits uitgebracht, maar uiteraard blijven er echte carnaval klassiekers. Denk hierbij aan nummers zoals ‘Een reisje langs de rijn van Willy & Willeke Alberti’. Je moet wel tegen de carnavalhits kunnen, want de Nederlandse nummers gaan de hele dag en avond door. Ga je speciaal naar een stad om carnaval te vieren? Tip: zorg dat je de carnavalhits uit je hoofd kent en verkleed komt, anders val je alleen maar meer op.

De beste carnaval outfits

De traditie van carnaval is om je zo gek mogelijk te verkleden. De outfits die het afgelopen jaar erg goed hebben gedaan waren: gladiator, sneeuwwitje, army girl, fashion nurse en de cheerleader. Ook aankomend jaar zijn er weer gave carnavalskleding voor je geselecteerd.

Wil jij aankomend jaar de blits maken tijdens carnaval? Klik op carnavalskleding voor inspiratie en de leukste outfits.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑