In de winter gebruiken we meer energie vergeleken met de zomer. Dit ..." /> Besparen met je Thermostaat | Wonen Web

Geen categorie

Published on november 26th, 2018 | by Marlou

0

Besparen met je Thermostaat

In de winter gebruiken we meer energie vergeleken met de zomer. Dit is meer dan logisch want in de wintermaanden is het veel kouder en het is minder lang licht. We zitten binnen en zetten de verwarming lekker aan. Maar door slim om te gaan met je thermostaat kan je flink besparen. In deze blog zijn 4 belangrijke tips te vinden om te besparen met je thermostaat.

Weg van huis, thermostaat omlaag

Vaak vergeten mensen de thermostaat om laag te doen al gaan ze van huis. Je hebt helemaal niks aan een warm huis al ben je weg. Zet de thermostaat op 15 graden. Door de thermostaat op 15 graden te zetten, bespaar je jaarlijks 140 euro. Een erg simpele tip lijkt mij dit. Als je weet dat je over een uur weg gaat, zet de thermostaat vast omlaag. Je huis zal niet veel afkoelen, maar door dit kan je nog is 20 euro per jaar besparen. In totaal valt er 160 euro te besparen door deze simpele tip.

Stel een nachtstand in

Het heeft geen zin al staat de thermostaat vol te loeien in de nacht. Stel de thermostaat in op een nachtstand van 15 graden. Dit is meer dan voldoende wanneer je ligt te slapen. Je bespaart dan jaarlijks 80 euro. Er gaat zo geen onnodige warmte verloren. Ook is het verstandig om de thermostaat een graadje lager te zetten overdag. Dit kan jaarlijks nog is 80 euro besparen. Doe een dikke trui aan in plaats van de thermostaat omhoog te doen.

Nieuwe cv-ketel aanschaffen

Hoe oud is jouw cv-ketel? Wanneer een cv-ketel ouder is als 12 jaar, dan gaat er 17% van het opgewekte warmte verloren. Dit is toch zonde. Zeker voor de mensen die duurzamer willen leven. Door een nieuwe cv-ketel aan te schaffen bespaar je jaarlijks gemiddeld 180 euro.

Slimme thermostaat in plaats van een normale

’s Ochtends vroeg ontbijten in een perfect voorverwarmde woning. Of via uw smartphone de temperatuur in huis regelen, waar u ook bent. De slimme thermostaat maakt het mogelijk. Waarom slim? Omdat hij zich in het aansturen van de cv-ketel aanpast aan uw huis en uw ritme. Een slimme thermostaat bied je gemak en comfort en het voorkomt verspilling van energie en geld. Wie wilt dit nou niet? Bekijk is welke thermostaat het beste bij je past door simpel op de thermostatencheck te kijken.

Deze simpele tips kan je jaarlijks 500 euro besparen. Als ik jou was, had ik het wel geweten!

 


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑