Woning

Published on november 12th, 2018 | by Marlou

0

Badkamertegels kiezen

De inrichting van jouw badkamer is van groot belang, aangezien je er dagelijks tijd spendeert. Je badkamer moet een plek zijn waar je lekker tot rust kunt komen na een dag hard werken. Of waar je een snelle douche kunt nemen als je enorm veel haast hebt. Het allerbelangrijkste is dat je je op je gemak voelt in de badkamer. De tegels zijn de grootste sfeerbepaler in jouw badkamer. Maar hoe kies je je tegels nou verstandig uit? In deze blog lees je hoe je je tegels moet kiezen en wat erbij komt kijken.

 

Sfeer bepalen

Wat je wil voorkomen is dat jouw badkamer heel klein lijkt of dat je een hele drukke badkamer krijgt. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden om dit te voorkomen. Kleine tegels zijn erg mooi maar hebben wel een aantal nadelen. Zo is het heel arbeidsintensief om aan te brengen. En staan je muren scheef? Met kleine badkamertegels valt dit extra op. Ook zorgen kleine tegels voor een kleiner ogende badkamer. Wanneer je jouw badkamer groter wil laten lijken dan ga je dus voor grotere tegels. Wel is het met grote tegels lastig om hoekjes en om buizen heen te tegelen.

 

Onderhoud aan de badkamertegels

Het belangrijkste is uiteraard dat jij de tegels mooi vindt. Maar waar je ook rekening mee moet houden is het onderhoud van de tegels. Naast dat je de douchegoot goed schoon moet houden moeten de tegels ook schoongemaakt worden. Bij bepaalde kleuren tegels zie je bepaalde viezigheid meer. Zo zie je op zwarte tegels meer kalkaanslag. Op witte tegels daarentegen zie je veel meer zeepresten en andere troep. De kleur heeft ook weer invloed op de sfeer in de badkamer, kortom denk dus goed na voor je de kleur badkamertegels kiest.

 

 


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑