Wil je gaan klussen en op zoek naar een geschikte schuurmachine? Dan kun je waarschijnl..." /> Advies schuurmachine kopen | Wonen Web

Onderhoud

Published on juli 17th, 2017 | by Marlou

Advies schuurmachine kopen

Wil je gaan klussen en op zoek naar een geschikte schuurmachine? Dan kun je waarschijnlijk wel wat advies gebruiken. Zo is namelijk niet iedere schuurmachine hetzelfde. Denk maar eens aan de vlak-, band- en deltaschuurmachines. Deze schuurapparaten verschillen sterk van elkaar als je kijkt naar de eigenschappen. Naast deze soorten bestaan er nog meer schuurmachines, welke allemaal weer geschikt zijn voor een bepaalde schuurklus. Meer weten? Scroll dan snel verder.

Welke soorten schuurapparaten bestaan er?

Zoals al duidelijk werd zijn er meerdere soorten. De bandschuurmachine bijvoorbeeld is geschikt voor het schuren van grote oppervlakken. Deze schuurmachine is namelijk uitgerust met een brede schuurband. Echter is dit schuurapparaat vrijwel alleen geschikt voor de horizontale oppervlakken. Voor de verticale oppervlakken kun je het beste een deltaschuurmachine gebruiken. Deze schuurmachine is uitgerust met een driehoekvormige schuurzool. Hierdoor is deze machine niet echt geschikt voor hele grote oppervlakken, maar de wat kleinere kun je eenvoudig schuren. Wil je bijvoorbeeld de hoeken van een kamer schuren of een kozijn? Dan is deze machine ideaal. De vorm zorgt er namelijk voor dat je overal makkelijk bij kunt.

Houd rekening met de prijs

De prijs van een schuurapparaat maakt al veel duidelijk. Wanneer de prijs extreem laag is, dan gaat het meestal om een machine van een wat lagere kwaliteit. Ook het vermogen is in dit geval een stuk lager. Bij een hogere prijs mag je vaak weer meer kwaliteit verwachten. Echter hoeft de prijs niet alles te zeggen, want er zijn ook aanbiedingen. Met behulp van deze aanbiedingen kun je flink wat geld besparen. Het is daarom verstandig om de schuurmachine aanbiedingen goed in de gaten te houden.

Accessoires kopen?

De meeste schuurmachines worden standaard al uitgerust met een aantal accessoires. Denk maar eens aan een stofafzuiging. Bij schuren komt namelijk veel stof vrij, wat de veiligheid niet ten goede komt. Het is daarom verstandig, met name binnen, te werken met een stofafzuiging. Gelukkig zijn de meeste schuurmachines uitgerust met zo’n stofafzuiging, waardoor je als nog maar een stofzak of –bak hoeft te bevestigen.


About the AuthorBack to Top ↑