Woning

Published on februari 22nd, 2018 | by Marlou

0

8 tips bij de verkoop van je woning

Je huis verkopen is niet een alledaagse gebeurtenis. Veel mensen denken dat het proces heel gemakkelijk is en geen voorbereiding vereist, maar in de meeste gevallen is dit niet waar. Hier zijn 8 tips voor een snellere en betere verkoop van je woning.

1. Maak alles schoon
Reinig de keuken, het raam, de vloer, etc. Niemand wil in een smerig huis wonen. Ben je al verhuisd of heb je het te druk om op te ruimen? Huur een schoonmaakservice die ten minste om de twee weken schoonmaakt.

2. Elimineer geuren
Kook geen voedsel met sterke geuren op de dag dat u uw huis laat zien. De eerste indruk van jouw woning is niet alleen visueel, maar ook de huiselijke geur is zeer belangrijk.

3. Maak de ruimtes ruimtelijk
Als je in een rommelig huis woont, laat het dan niet aan je potentiële klanten zien. Het is noodzakelijk voor kopers om zich te concentreren op hoe geweldig je huis is en niet hoe rommelig het eruit ziet.

4. Leeg de kasten
Elke potentiële koper is altijd op zoek naar opslag en het lijkt erop dat het nooit genoeg is. Probeer daarom zoveel mogelijk je kasten leeg te maken, zodat mensen grote ruimtes kunnen zien.

5. Verlichten
Alle kopers willen goed licht in huis hebben, dus maximaliseert dat licht. Hier zijn enkele tips: maak de ramen schoon, verander de lampenkappen, snoei of verplaats de planten die geen zonlicht doorlaten.

6. Schilder de muren opnieuw met neutrale kleuren
Het is altijd nodig om je huis opnieuw te schilderen als je het wilt verkopen. Het is nog belangrijker om het te doen als je die rode muur in je eetkamer hebt. Gebruik neutrale tinten zoals wit en beige om kopers te laten focussen op de ruimtes en niet op de kleuren van de muur.

7. Raak persoonlijke spullen kwijt
Het is niet langer jouw huis, dus potentiële kopers moeten zich bij je thuis kunnen voorstellen. Verwijder familiefoto’s of kunstwerkjes van kinderen.

8. Verwijder grote meubels
Als je grote meubels hebt die de ruimte kleiner doen lijken dan het in werkelijkheid is, verwijder ze dan.

Overweeg je om je huis te verkopen? Neem contact op met een verkoopmakelaar. Lokale verkoopmakelaars werken vaak het best vooral in concurrerende steden zoals Amsterdam of Utrecht. Ook loont het om een lokale makelaar in Leeuwarden of Groningen te vinden aangezien daar de concurrentie ook flink is gestegen. Lokale makelaars hebben verstand van de lokale markt en kunnen jouw dan ook goed adviseren in hoe je het best kunt handelen.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑